top of page

Verbis Kaydı Nedir?


2016 yılında yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Veri Sorumluları'na birtakım sorumluluklar getirmiştir. Bunlardan birisi de Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt olma yükümlülüğüdür. KVKK'ya göre herkesin Verbis'e kayıt olma yükümlülüğü bulunmasa da herkes Kanun'un diğer yükümlülüklerinden tam olarak sorumludur. Zira şirketler Verbis zorunluluğu bulunmuyor ise başka sorumluluklarının bulunmadığı yanılgısına düşmektedir.

Peki Verbis'e kayıt şartları nelerdir ?

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Verbis'e kayıt yükümlülüğü bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus yıllık çalışan sayısı 50'den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL ifadesidir; buna göre yalnızca personel şartını gerçekleştiriyor olmak ya da yalnızca 25 milyon TL bilanço şartını gerçekleştiriyor olmak yeterlidir, bu şart seçenekli olarak sunulmuştur.

  • Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek veya tüzel kişi sorumlularının da Verbis sorumluluğu bulunmaktadır. Ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri olan gerçek veya tüzel kişilere örnek olarak hastaneler ve eczaneler verilebilir

  • Son olarak Yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi sorumluları ve Kamu kurum ve kuruluşlarının Verbis'e kayıt ve bildirim yükümlülüğü bulunmaktadır. Verbise kayıt yükümlülüğünüzün olup olmadığını öğrenmek ve Verbis kaydınızı yaptırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Verbis kaydınızın bir KVKK avukatı tarafından yapılması çok önemlidir, çünkü Verbis herkese açık bir sicildir, buraya yapacağınız yanlış bir bildirim sizi şikayete açık hale getirecektir.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Hizmetlerimiz

Aile Hukuku

Yabancılar ve Vatandaşlık HukukU

Miras Hukuku

Kira Hukuku

Şirketler Hukuku

Gayrimenkul Hukuku

Kişisel Verilerin Korunması

Sözleşme Hazırlanması

Dava ve Uyuşmazlık Çözümü

İkamet İzni

Hakkımızda

Makaleler

İletişim

Online Danışmanlık

bottom of page